OncoShop

Produse alcaline, ca usturoi și lămâie

Când nivelul acidității este prea mare, organismul nostru numai este în stare, să secrete perfect excesul de acid. Din această situație urmează, că este nevoit, să stocheze atare exces în țesuturi. Majoritatea alimentelor consumate sunt toxice și acide, ceea ce nu face bine organismului, adică duce la apariția bolilor, între ele și a cancerului.

Însă dacă consumăm mai multe produse alcaline, putem preveni problemele de sănătate. Oricum, alimentația perfectă ne ajută, să menținem sănătatea pe timp îndelungat. Între produse alcaline, pe care este recomandat, să le consumăm zilnic, se numără rădăcinoasele, adică ridichi, sfeclă, morcovi, napi, hrean și țelina.

Ne vor da energie și satietate aceste legume, gătite la abur sau fierte aproximativ 20 de minute. Legumele crucifere sunt și ele foarte sănătoase, cum este de exemplu varza, conopida, broccoli și salata. Aceste legume într-o gospodărie tradițională trebuie să fie pe masă săptămânal.

Verdețurile, ca spanacul, sfecla mangold și varza creață aparțin la produse alcaline. Între acestea spanacul este cel care conține în cea mai mare cantitate vitamina K, dar și o serie de minerale, fibre și antioxidanți, care ajută la digestie și la vedere. Usturoiul este un aliment miraculos, care întărește metabolismul.

Un puternic aliment alcalin, oferă imunitate, scade presiunea arterială, ajută la detoxifiere și luptă împotriva bolilor. Însă între produse alcaline lămâia este cea mai alcalină dintre toate. Ajută la energizarea ficatului, și tratează bine virusul gripal.

Leave a Reply