Alimentatie alcalina în lupta cu bolile

Alimentatie alcalina în lupta cu bolile

Se presupune, că multe boli, printre care cancerul, bolile autoimune, anumite procese inflamatorii din corp sunt cauzate de aciditatea sângelui, pH-ul corpului, care din cauza alimentației nesănătoase, plină de chimicale devine și mai acidă. O alimentatie alcalina ajută la pierderea în greutate, la reducerea simptomelor artritei, precum și în lupta cu diferite tipuri de cancer.

Între alimentele, care produc aciditate în organism, se numără carnea, zahărul rafinat, grâul, dar și alimentele procesate. Însă legumele, fructele, soia, usturoiul și unele condimente ajută la alcalinizarea sângelui. Legumele rădăcinoase, ca de exemplu ridichii, sfecla roșie, hreanul, păstărnacul, morcovii se află între cele mai sănătoase.

Pe când legumele crucifere, cum este varza, conopida, broccoli sunt pline de fibre și antioxidanți, sunt sănătoase și ajută corpul, să lupte cu bolile, cu inflamațiile și cu cancerul. Spanacul joacă rol foarte important în alimentatie alcalina, pentru că este plin de folați, de vitamine mai rare, de minerale și antioxidanți, dar mai ales de fibre, care ajută la prevenirea cancerului la colon, a bolilor cauzate di lipsa de minerale.

Și usturoiul alcalinizează organismul, și susține sănătatea sistemului cardiovascular, curăță ficatul, contribuie la înlăturarea paraziților. Lămâia, aparține și ea la alimentatie alcalina, deși este un fruct acid în sine. Este recomandată în cazul răcelilor, gripei, ajută la detoxifiere și la alcalinizarea corpului. Este bine, să urmăm alimentatie alcalina și pentru prevenirea bolilor.

X