OncoShop

Care sunt alimente alcaline si acide?

Atunci, când nivelul acidității în organism este prea mare, corpul numai poate să secrete perfect excesul de acid, și apar diferite probleme de sănătate. Echilibrul între alimente alcaline si acide contează foarte mult, numai așa funcționează organismul perfect.

Alimentele alcaline sunt considerate benefice stării de sănătate, întrucât neutralizează elementele nocive pentru organism, și protejează împotriva apariției bolilor, de exemplu a cancerului. Pe lângă acestea, reglează pH-ul organismului, contribuie la pierderea în greutate, previne apariția problemelor de sănătate, care sunt cauzate de viața modernă, de exemplu diabetul sau artrita.

Între alimente alcaline se numără în primul rând spanacul, apoi varza cale, castraveții, broccoli, fructele de avocado, ardei gras roșu, țelina, ardei iute, lămâia și usturoiul. Iar carnea și produsele din carne, laptele și produsele de lactate procesate industrial, făina albă, produsele de patiserie, zahărul, orezul alb, nucile, ouăle, alimentele prăjite, cafeaua, alcoolul, înghețata, ciocolata, alimentele contaminate cu pesticide și ierbicide apar în categoria de alimente acide.

Deci lista de alimente alcaline si acide este destul de lungă. Prin consumul multor alimente alcaline putem păstra sănătatea mulți ani. Gândiți-vă, ca efect al acidului în sânge acesta se îngroașe, urma acestui fapt circulația sanguină devine leneșă, astfel organele nu pot funcționa la deplina lor capacitate. Ce urmează? Îmbolnăvire! Pentru evitarea acestuia păstrați echilibrul între alimente alcaline si acide!

Leave a Reply