OncoShop

Mancare alcalina din legume și fructe

Multe probleme de sănătate, printre care cancerul, bolile inflamatorii și autoimune sunt cauzate de aciditatea sângelui, pH-ul corpului, care de la mâncarea nesănătoasă și plină de chimicale devine și mai acid. La însănătoșirea organismului ajută mult o dietă cu mancare alcalina, bazată în cea mai mare parte pe fructe și legume proaspete.

Asta nu poate fi problemă pentru o gospodină bună, că acesta pune pe masa familiei sale zilnic alimente compuse în așa fel, încât echilibrul între mancare alcalina și cea acidă să fie păstrat ideal. Dar o dietă alcalină ajută la pierderea în greutate, poate reduce simptomele artritei, și luptă cu succes împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Carnea, grâul, zahărul rafinat și alimentele procesate produc aciditate în organism. Iar în mancare alcalina se numără legumele, fructele, soia, usturoiul etc. Legumele rădăcinoase, crucifere, spanacul, varza Kale, ardeiul iute roșu, lămâile toate fac parte din categoria de mancare alcalina. Spanacul, varza Kale și legumele cu frunze verzi sunt pline de folați, vitamine mai rare, minerale, antioxidanți și fibre, care ajută de exemplu prevenirea cancerului de colon și a bolilor cauzate de lipsa de minerale.

Usturoiul are efecte benefice asupra sistemului imunitar, este antiinflamator, dar pe lângă aceste proprietăți ajută organismul să se alcalinizeze. Lămâia, deși este un fruct acid în sine, se numără printre cele mai alcalinizatoare alimente. Deci, după cum se vede, există posibilități, ca mancare alcalina să ajungă zilnic pe masă.

Leave a Reply

X