În lumea asta modernă de multe ori nici nu știm, ce anume mâncăm, chiar dacă citim lista ingredientelor de pe ambalaje, nu prea înțelegem nimic din acesta. Însă știm cu toții, că pentru menținerea sănătății trebuie să ținem echilibru între alimentatie alcalina și cea acidă. Asta pentru că o alimentatie alcalina restabilește pH-ul organismului, crește nivelul de energie și elimină kilogramele în plus.
Este necesar, să ne orientăm atenția spre produse alcaline, pentru o dietă bogată în alimente acide creează mediu favorabil dezvoltării infecțiilor, poate cauza disfuncții ale sistemului digestiv, unele chiar la nivelul stomacului și intestinelor. Ba mai mult, se spune, că o astfel de alimentație poate duce la apariția cancerului, dar o alimentatie alcalina are rolul de a proteja organismul și de această boală cruntă.
Printre alimente acide se numără carnea de porc, de vită, de vițel, carne de pasăre, ton etc., dar și diferite fructe, ca prune, zmeură, afine, piersici, grapefruit, mandarine, căpșuni, papaya, agrișe. O alimentatie alcalina, care se poate consuma în fiecare zi este bazată în mare parte pe legume, ca usturoiul, broccoli, cartofi, roșii, conopidă, varză, salată verde, morcovi, ardei, dovlecei, pepene verde, fasole, țelină, castraveți, ridichi, hrean etc.
Între fructele cu efect alcalin se află nuca de cocos, smochine, avocado, banane, lămâie, mango, pere, portocala. Dar sunt recomandate și semințele de dovleac, castanele, macul, uleiul de măsline, oțetul de mere, ceaiul verde.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.