Organismul nostru nu ar putea funcționa perfect fără vitaminele și mineralele importante. Acestea pot ajunge în organism prin alimentație, dar și sub formă de diferite suplimente alimentare. Vitamina B 2, cunoscută și sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant de reglarea respirației celulare, în sinteza proteinelor, în catabolismul lipidelor, a glucidelor și în procesul de fixare a fierului în hemoglobină.
Este necesară pentru producerea de globule roșii în sânge, dar grăbește și reacțiile din organism. Pentru dezvoltarea fizică optimă organismul are nevoie de un aport suplimentar de vitamina B 2. Dacă cineva se confruntă cu deficit de vitamina B 2, are senzație de arsură și mâncărime în jurul ochilor, are păr gras, lipsit de luciu, unghii casante, buze crăpate, dar scade și rezistența la efort și la infecții.
Această vitamină joacă un rol important în prevenirea sau tratarea mai multor afecțiuni, de exemplu sindromul de tunel carpian, anemia, migrena, cataracta, vaginita sau rozaceea. Între cele mai cunoscute surse naturale de vitamina B 2 se află carnea de pui, în special organele, precum ficatul, inima și rinichii, ouăle, peștele, lactatele, legumele cu frunze verzi, ciupercile, migdalele, dar soia și drojdia de bere de asemenea.
Vitamina B 2 ajută la transformarea carbohidrațiilor, grăsimilor și proteinelor în energie. Deci este necesară pentru o viață sănătoasă, dar dacă organismul nu primește destul din mâncare consumată, trebuie completată cu tablete. Se poate achiziționa de pe site-ul oncoshop.ro.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.