Descriere
Ce sunt bioflavonoidele?
Bioflavonoidele aparţin conform definiţiei în grupa unor compuşi coloraţi care pot fi găsiţi în multe fructe şi în suficient de multe legume, jucând de asemenea un rol substanţial în absorbţia vitaminei C şi în prelucrarea acesteia în organism. Din punct de vedere chimic bioflavonoidele au fost identificate în anii ‚30 şi au fost utilizate cu succes în tratamentul medicamentos timp de trei decenii, în primul rând în scopul protejării vaselor capilare, până când în 1968 autoritatea de control în materie de medicamente, FDA /Administraţia Federală a Medicamentelor/, nu le-a îndepărtat de pe piaţă, declarând în mod arbitrar că „acestea nu sunt eficiente în cazul omului în nici o boală”.
Urmare acestui fapt medicii nu au mai prescris bioflavonoide, acest lucru însă, bine înţeles, nu a împiedicat publicul larg ă le aprovizioneze în continuare din magazinele specializate ce sprijineau alimentaţia naturală. Bioflavonoidele puteau fi comercializate preponderent doar pe căi „care fentează” prin intermediul acelor preparate combinate în care acestea erau prezente legate de vitamina C.
La mijlocul anilor nouăzeci în schimb a reînviat interesul faţă de bioflavonoide. Una din revistele mondiale lider în cercetarea farmaceutică, Trends in Pharmacological Sciences /tendinţe în ştiinţele farmaceutice/ scria pe vremea respectivă: „ Flavonoidele ce pot fi întâlnite în natură au proprietăţi eficiente antialergice (contra stărilor alergice), antiinflamatorii şi antivirale.
Dat fiind faptul că aceste substanţe constituie în general parte a alimentaţiei normale, apare întrebarea: nu cumva acestea joacă un rol care modifică răspunsul dat de organism la substanţele biologice naturale? Această modificare de atitudine a putut avea loc deoarece în pofida judecăţilor sumare s-au găsit câţiva oameni de ştiinţă care nu a renunţat „nici de ciudă” la studierea flavonoidelor.
BIOFLAVONOIDELE – ajutor provenit din celulele vegetale
Efectul dovedit antiviral şi antibacterian constituie – împreună cu vitamina C – cu care acţionează în sinergie – cea mai dinamică armă a sistemului nostru imunitar faţă de bolile infecţioase.
Bioflavonoidele pot fi încadrate în categoria celor mai eficiente antioxidante din lumea vegetală, drept urmare pot apăra celulele noastre împotriva radicalilor liberi.
Pe parcursul diminuării nivelului de histamine acestea dezvoltă un efect pozitiv incontestabil, astfel că bioflavonoidele constituie una din armele cele mai puternice în lupta împotriva diferitelor alergii.
Nu este de neglijat nici faptul că flavonoidele sunt în măsură să elibereze metalele grele aflate în organism, facilitând eliminarea acestora.
Printre cei mai mari duşmani ai bioflavonoidelor – la fel ca în cazul vitaminei C – se numără căldura şi lumina, fierberea, oxigenul şi fumatul, dintre medicamente Acilpirin, câteva sedative şi tablete anticoncepţionale.
În sfârşit, se poate constata că exploatabilitatea bioflavonoidelor este mult mai mare decât ne-am fi gândit la o primă vedere, şi faptul că au un loc din ce în ce mai sigur în sfera preparatelor noastre energizante este mai presus de orice dispută.
Instrucţiuni privind utilizarea: zilnic 1 tabletă.
Important! Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv in acesti articol, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate(oncologie,etc.. ).Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.